Simulatie: elementen en acties

Het navigatiemenu biedt toegang tot alle beschikbare informatie over het schoolbestuur, de school (of scholen), organisaties of personen in de simulatie.
Hieronder volgt een overzicht met een korte beschrijving van de verschillende acties die je in de simulatie kunt uitvoeren.

Mijn rollen

In de simulatie ben je lid van een virtueel schoolteam; je neemt dus de rol van leraar aan. Je rol wordt weergegeven in het virtuele schoolteam en onder Mijn rollen. Ga naar de rol en gebruik Acties om je rol verder in te vullen of wijzigingen aan te brengen.

Nieuws

Onder de menu-items Introductie en Nieuws vind je een overzicht van nieuwsberichten die door deelnemers in de simulatie zijn geplaatst. Iedere deelnemer kan alle nieuwsberichten lezen en zelf nieuwsberichten toevoegen door te kiezen voor de actie Nieuw bericht. Bij het plaatsen van een nieuwsbericht kies je de fictieve rol van waaruit je het nieuwsbericht plaatst. Je kunt ook reageren op een nieuwsbericht door naar het nieuwsbericht te gaan en vervolgens bij Acties te kiezen voor de actie Plaats reactie. Nieuwsberichten zijn niet uitsluitend informatief, maar kunnen ook aanleiding geven tot (team)overleg of het versturen van een bericht.

Inbox

Iedere deelnemer in de simulatie heeft een eigen inbox. In deze inbox vind je alle berichten die naar je fictieve rol(len) zijn gestuurd. Je vindt boven de inbox een selectielijst met je rollen om de berichten per rol weer te kunnen geven. De inbox lijkt erg veel op een e-mailprogramma, met dat verschil dat alle berichten op de webserver blijven bestaan. Berichten worden gericht aan één of meerdere fictieve rollen in de simulatie. Ga naar Acties om een nieuw bericht te versturen.

Bij het bericht zelf vind je onder Acties de mogelijkheid om het bericht te beantwoorden of het door te sturen.

Docenten hebben toegang tot alle berichten die verstuurd worden, dus niet alleen de berichten die verstuurd zijn door of aan de rollen die de docent zelf vervult, maar alle berichten van alle rollen. Een docent kan dus precies nagaan welke berichten in de simulatie verstuurd en ontvangen worden.

Mijn blog

Iedere gebruiker heeft een eigen blog. Studenten gebruiken Mijn blog om hun persoonlijke ontwikkeling bij te houden tijdens de looptijd van de simulatie. De docenten die de simulatie beheren hebben toegang tot elk blog. Je kunt ook andere deelnemers van de simulatie toegang geven tot je blog via de actie Toegang verlenen. Wanneer je toegang hebt gekregen tot een blog, kun je dat blog vinden door in het navigatiemenu te klikken op Deelnemers en vervolgens op de naam van de betreffende persoon. Iedereen die toegang heeft tot een blog kan reacties plaatsen in dat blog.

Schoolblog

Iedere school in een simulatie beschikt over een schoolblog. Het schoolblog wordt gebruikt om resultaten van ondernomen acties, discussies en besluiten vast te leggen. Iedere deelnemer die participeert in de simulatie heeft toegang tot het schoolblog, maar alleen de teamleden van de betreffende school kunnen het bewerken.

Afbeeldingen, bestanden of video toevoegen

Zowel in rolbeschrijvingen, Mijn blog en het Schoolblog kunnen afbeeldingen, bestanden of video aan de tekst worden toegevoegd.

Kies de actie Bewerk blog en ga in de popup naar het betreffende blogbericht. Kies onder de teksteditor Extra opties. Kies vervolgens een template waarin het plaatje links, rechts of in het midden wordt weergegeven en voeg met de button Afbeeldingen één of meerdere afbeeldingen toe. Je afbeeldingen worden automatisch geschaald voor een optimale weergave.

Voeg een bestand toe door te klikken op de button Bijlagen en upload vervolgens één of meerdere bestanden.

Een video toevoegen doe je door zgn. embedcode toe te voegen. Je kunt video’s niet uploaden, wel embedden. Alleen video’s op YouTube of Vimeo zijn toegestaan. Kopieer de embedcode die door YouTube of Vimeo aangeboden wordt voor het publiceren van een video en plak deze in het invoerveld voor embedcode. De video wordt na opslaan bij je tekst weergegeven.

Onderstaande video laat de acties zien die je als deelnemer kunt uitvoeren